Waarom heb ik het nodig?

Je wilt je arbeidsovereenkomst opzeggen. Wat veel mensen niet weten is dat een ontslagbrief een aantal gegevens moet bevatten om echt rechtsgeldig te zijn. Met deze Ontslagbrief voldoe je automatisch aan de voorwaarden voor een rechtsgeldige ontslagbrief.


Belangrijke aandachtspunten

  • Houd er rekening mee dat je de juiste opzegtermijn in acht neemt. Kijk hier je arbeidsovereenkomst op na of controleer je cao.
  • De datum van opzegging is heel belangrijk. De arbeidsovereenkomst loopt door tot de laatste dag van de maand waarin de opzegtermijn afloopt. Zeg je dus op 15 februari op met een opzegtermijn van 1 maand, dan eindigt je arbeidsovereenkomst op 31 maart.
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is in principe niet tussentijds opzegbaar, tenzij hier nadrukkelijk iets over is afgesproken in de arbeidsovereenkomst.

Verder advies

Een ontslagbrief hoeft niet per se aangetekend verstuurd te worden, maar we raden dat wel aan. Het is namelijk lastig te bewijzen dat je werkgever een brief per gewone post of e-mailbericht ook daadwerkelijk ontvangen heeft. Met alle gevolgen van dien. Heb je nog vragen, of wil je de brief op maat laten maken door onze juristen, dan kun je ons gerust bellen.


Direct starten