Waarom heb ik het nodig?

Als je een medewerker wilt inzetten voor slechts een bepaalde tijd, dan kun je het beste kiezen voor een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Denk daarbij ook aan werkzaamheden waarbij de exacte einddatum nog niet bekend is, bijvoorbeeld een project, of ter vervanging van een medewerker die ziek of met zwangerschapsverlof is. Een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd biedt dan uitkomst; dat is een tijdelijk contract, dat verlengd kan worden als het project bijvoorbeeld uitloopt of je nog langer diensten wilt afnemen.


Belangrijke aandachtspunten

  • Je kunt niet onbeperkt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangaan. Als werkgever ben je verplicht om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden als: er al drie keer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is gesloten en/of de werknemer 2 jaar in dienst is (deze ‘keten’ wordt pas onderbroken als de werknemer meer dan 6 maanden niet in dienst is geweest).
  • Een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege. Dit betekent dat de overeenkomst op de afgesproken tijd eindigt, zonder dat de partijen daarvoor iets hoeven te doen. Als er sprake is van een overeenkomst van 6 maanden of langer, is er wel een aanzegplicht. Dat betekent dat je uiterlijk een maand voor de afgesproken datum schriftelijk aangeeft of de arbeidsovereenkomst wel of niet wordt voortgezet. Als je je niet aan de aanzegplicht houdt, eindigt de Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gewoon op de afgesproken datum. Wel kan de werknemer in aanmerking komen voor een “aanzegvergoeding”, wat vaak een maandsalaris inhoudt. Als je zeker weet dat de overeenkomst niet zal worden verlengd, kun je deze aanzegplicht al in de arbeidsovereenkomst regelen.
  • Voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kun je niet zomaar een concurrentiebeding of relatiebeding opnemen. Je moet daar een goede reden voor hebben.


Hulp van een advocaat als:

  • Je problemen hebt met ontslag
  • Je een tijdelijk contract wilt aangaan met een aandeelhouder
  • Je een tijdelijk contract wilt aangaan met een werknemer die in het buitenland werkt
  • Er sprake is van het Auteursrecht, Merkenrecht en/of Octrooirecht
  • Je een arbeidsovereenkomst wilt laten opstellen door een advocaat
  • Je een arbeidsovereenkomst wilt laten nakijken door een advocaat

Verder advies

Je kunt het beste kiezen voor een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, als je zeker weet dat er een einde aan de werkzaamheden of diensten komt, ook al weet je de precieze einddatum nog niet. Conflicten die vaak voorkomen, gaan over opzeggingen in de tussentijd en over concurrentie- of relatiebedingen die worden opgelegd. Heb je nog vragen, of wil je de overeenkomst op maat laten maken door onze juristen, dan kun je ons gerust bellen.


Direct starten